Wol is een dierlijke en hernieuwbare natuurvezel die bestaat uit de vacht van het schaap. Naast de prachtige, natuurlijke uitstraling bezit de wol ook vele goede eigenschappen.

Wol kan onder de juiste omstandigheden volledig recycleerbaar zijn. Wij gebruiken wol afkomstig uit Nieuw-Zeeland voor onze wollen garens. Deze wol heeft een unieke witte kleur en neemt hierdoor beter kleurstoffen op waardoor wij onze vloerkleden in vele moderne kleuren kunnen leveren. De vezels van deze schapen zijn langer en grover waardoor de vloerkleden minder zullen pluizen en slijtvaster zijn.

De wol vezel is van nature elastisch en gekruld. Hierdoor kan het, nadat het belopen is, weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeren. Dit zorgt ervoor dat jouw wollen vloerkleed er altijd goed uit blijft zien.

Dankzij de haakachtige structuur van de vezel en de lage statische elektriciteit is wol beter bestand tegen vuil dan veel andere vezels. Hierdoor is een wollen vloerkleed gemakkelijk te onderhouden en zal deze minder snel vies worden.

Een andere belangrijke eigenschap van wol is dat deze pas bij zeer hoge temperaturen ontvlamt, omdat het een brandvertragende vezel is. Wol druipt of smelt niet, maar verkoolt. Een vonk uit bijvoorbeeld de openhaard zorgt uiteindelijk alleen voor een schroeiplek die eenvoudig weggehaald kan worden.

Wol is ook een natuurlijke en hernieuwbare vezel.. Wol heeft ook een natuurlijke vetlaag die het vuilafstotend maakt. Dankzij al deze eigenschappen zal jouw Perletta vloerkleed een lange periode gebruikt kunnen worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wekt wol nauwelijks allergieën op omdat het juist stof en vuildeeltjes vasthoudt.

Ben je door al deze goede eigenschappen overtuigd geraakt om een prachtig wollen Perletta vloerkleed aan jouw interieur toe te voegen? Bekijk dan onze vloerkleden!