Het kan een hele zoektocht zijn om het perfecte vloerkleed voor bij jou thuis te vinden. Naast de uitstraling moet je ook een keuze maken voor de juiste vorm, dikte, kleur en natuurlijk de afmeting. Het juiste vloerkleed op de juiste plaats kan jouw ruimte enorm verfraaien, brengt de meubels bij elkaar en zorgt ervoor dat de kamer ruimer en uitnodigend aanvoelt.

De plaats en de afmeting van een vloerkleed zijn afhankelijk van de ruimte en de meubels die er in staan. Al onze vloerkleden zijn op maat te maken en een deel zelfs in diverse vormen. Hierdoor kun je gemakkelijk het perfecte vloerkleed voor jouw ruimte vinden. 

Wij raden altijd aan om een zo groot mogelijk vloerkleed te nemen die in jouw kamer past. Dit omdat het helpt om alles bij elkaar te houden en de ruimte groter te laten lijken. Het zorgvuldig opmeten van jouw kamer en weten waar jouw meubels komen te staan is de belangrijkste stap bij het kopen van een vloerkleed. Er is niets erger dan een te klein vloerkleed, omdat het de kamer kleiner doet lijken en de meubels een onsamenhangend gevoel geeft.

Om jou te helpen het vloerkleed op de juiste plaats te leggen en de geschikte afmeting te bepalen leggen wij hieronder verder uit wat met de meest ideale indelingen en afmetingen voor elke kamer zijn. Dus ook voor die van jou!

 

Woonkamer

Woonkamers bieden veel mogelijkheden om mee te spelen. Door de afmetingen van het gewenste vloerkleed op de grond uit te tekenen met plakband krijg je een beter beeld van de afmetingen in jouw ruimte. Ongeacht de indeling van de kamer en de grootte van de meubels raden wij je aan om aan weerszijden van de bank minstens 15-20 cm. vloerkleed uit te laten steken. 

Heb je een 3-zitsbank die niet langer dan 260 cm. is, kun je kiezen voor een gangbare afmeting van 200 x 300 cm. omdat deze dan aan beide kant 20 cm. uitsteekt. Bij een 4-zitsbank die niet langer dan 300 cm. is de afmeting 250 x 350 cm. of een groter maatwerk vloerkleed het meest geschikt. Wanneer je een grotere leefruimte hebt met daarin een grote modulaire bank raden wij het vloerkleed tot aan de achterkant van de bank en andere meubels door te laten lopen. Zo creeer je een zogenaamd ‘eiland’ waar al je meubels op komen te staan. In dat geval is de afmeting 300 x 400 cm. het mooist.

Vloerkleden geschikt voor woonkamers:

Al onze vloerkleden

 

Slaapkamer

Met een vloerkleed voeg je veel warmte aan je slaapkamer toe. Daarnaast stap je s ’ochtends uit bed op een warme, zachte ondergrond. Een goede start van de dag! De afmeting van het vloerkleed wordt bepaald door de totale grootte van de slaapkamer en de grootte van jouw bed. Wij adviseren om aan beide kanten minimaal 50-60 cm. uit te laten steken zodat er genoeg vloerkleed ligt om op te stappen. 

Vloerkleden geschikt voor slaapkamers:

Al onze vloerkleden. Tip: De vloerkleden Bormio, Bormio Mix, Chamonix en Moritz voelen het zachtst aan.

 

Eetkamer

Het bepalen van de afmetingen voor een vloerkleed in de eetkamer komt vrij nauw. Het vloerkleed dient in onze ogen altijd 70 cm. voorbij de tafel uit te steken. Op deze manier is er voldoende ruimte om je stoelen uit en aan te schuiven. Onze vlakgeweven vloerkleden zijn hiervoor het meest geschikt.

Vloerkleden geschikt voor eetkamers:

Bellamy, Polar, Spot

 

Houd ook nog rekening met

Let bij het berekenen van de afmetingen van jouw vloerkleed altijd op of de deuren in de ruimtes nog vrij open en dicht gemaakt kunnen worden. Een hoofpolig of dikker vloerkleed zou dit mogelijk kunnen blokkeren. Houd ook rekening met ingebouwde onderdelen zoals verwarmingsroosters en in de vloer gebouwde stopcontacten. 

Mocht je na deze uitgebreide uitleg toch nog twijfelen kun je het beste contact opnemen met één van onze verkoopadressen. De ervaren interieuradviseurs kunnen je dan verder advies geven zodat je het vloerkleed kiest dat perfect bij jouw ruimte en interieur aansluit.