Alleen met natuurlijke materialen kun je de uitstraling van onze vloerkleden creëren. Door deze materialen te combineren met verschillende technieken kunnen we een grote diversiteit aan texturen en kleuren leveren. Natuurlijke materialen hebben niet alleen een unieke look, maar voelen ook comfortabel aan. Daarnaast hebben ze een minder grote impact op onze planeet dan andere materialen. Bij het maken van onze vloerkleden gebruiken we materialen als wol en eucalyptus. In de afwerking worden jute, sisal en katoen toegepast.

Nieuw-Zeelandse wol

Wol is een natuurlijke en hernieuwbare vezel. Wol kan onder de juiste omstandigheden volledig recycleerbaar zijn. Wij gebruiken wol afkomstig uit Nieuw-Zeeland voor onze wollen garens. Deze wol heeft een unieke witte kleur en neemt hierdoor beter kleurstoffen op waardoor wij onze vloerkleden in vele moderne kleuren kunnen leveren. De vezels van deze schapen zijn langer en grover waardoor de vloerkleden minder zullen pluizen en slijtvaster zijn. Wol heeft ook een natuurlijke vetlaag die het vuilafstotend maakt. Dankzij al deze eigenschappen zal jouw Perletta vloerkleed een lange periode gebruikt kunnen worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wekt wol nauwelijks allergieën op omdat het juist stof en vuildeeltjes vasthoudt.

Portugese eucalyptus

Om glans aan enkele van onze vloerkleden te geven passen wij een garen gemaakt van eucalyptus toe. Bij het maken van dit mooie garen wordt voornamelijk de stam, zonder de schors, van de eucalyptus boom gebruikt. Voordelen van dit garen zijn dat het een langdurige glans behoud, het zacht en comfortabel aanvoelt en vocht weer kan afvoeren. Naast de voordelen in uitstraling en gebruik wordt het ook nog eens duurzaam gewonnen. Het hout wordt vergaard uit duurzame bossen en verwerkt in een proces waarbij het grootste deel van het afvalwater gerycyled wordt.